(Du er ikke pålogget) 
 

Utvikling-/omstillingsfond

 

Næringsomstilling møter samfunnsomstilling

Et vellykket omstillingsarbeid må være fundert på strategisk, langsiktig tenking. Kunnskap om de ulike effektene av omstillingsarbeidet vil utvikles løpende, blant annet gjennom å foreta ulike målinger underveis. Det er derfor viktig at omstillingsarbeidet er fleksibelt, tar tak i muligheter man i dag ikke overskuer og fatter nødvendige beslutninger underveis, samtidig som man ha et langsiktig fokus. Visjonen for omstillingsarbeidet er å skape «Et attraktivt samfunn med vekstkraft», og det forventes at søkere stiller seg bak denne visjonen.

I omstillingsarbeidet ligger det 6 områder.

  1. Industri
  2. Opplevelsesnæring i verdensklasse
  3. Økt verdiskaping i grenseområdet Norge-Russland-Finland
  4. Barentshavet som utviklingsressurs
  5. Etablererkultur og attraktivitet
  6. Andre prosjekter

Fellesnevneren i disse er at kompetanseutvikling, samhandling, initiativ er viktig – også på tvers av typiske- og etablerte nettverk. Derfor ønsker SVU ønsker å bidra til at Sør-Varanger blir best i landet på teamwork og teamarbeid, noe som gjør at arbeidet krever en strategisk tilnærming for å nå de ulike segmentene i nedslagsfeltet med relevante tilbud og tiltak.

SVU skal være en katalysator for å få i gang prosjekter og kapitaltilgang som skal brukes til lokal kompetanseheving og verdiskapning. Dette gjøres igjennom å støtte initiativ som går under kategorien forstudier og forprosjekter. De aktuelle prosjektene bør inneha et vist potensial for innovasjon og nytenkning, og SVU støtter normalt ikke rene markedsutvidelser.

Interesserte aktører vil bli utfordret til å tenke samhandling og innovasjon, med formål om å skape varige og langsiktige effekter. Søkerne, sammen med SVU, bør strebe etter å vise hvordan prosjekter kan realiseres inn i langvarige effekter og hvordan de passer inn i et helhetlig perspektiv. Med sistnevnte tenker man eksempelvis oversikten av aktiviteter, aktører, prosjekter, bedrifter og institusjoner. I noen tilfeller handler det om at tjenester og produkter må ha et «vugge til grav-fokus» for å sikre helsemessige, mentale, miljømessige eller samfunnsgevinster.

SVU tildeler prosjektmidler etter styrets behandling av søknader. Det legges opp til at søknader behandles omtrentlig hver annen måned. Det forutsettes at det er minimum 3 uker mellom søknadsleveranse og styremøte for behandling, og ved særskilte tilfeller vil en måtte påberegne lengre behandlingstid. SVU etterstreber å holde den individuelle søker orientert om behandlingstid.

Søkere bør kontakte SVU i god tid før deres søknad for å spille inn hva de planlegger, og derav også få innspill til sin søknad.  Ofte er det flere aktører som ønsker noenlunde det samme, og det vil være derav være naturlig at SVU oppfordrer aktørene til å samhandle i en søknad. Daglig leder har anledning til å godkjenne mindre prosjekter der søknadsbeløpet er begrenset oppad til kr 75.000,-.

SVU bruker interne sjekklister for å se om søkerne har måloppnåelse i forhold til tildelingskriterier, og dertil samsvar med SVUs strategi. På denne måten kan SVU rate søknader ut i fra de gjeldende tildelingskriteriene. Offentlig støtte i form av tilskudd til enkeltbedrifter kan innebære konkurransevridning, og ingen bedrifter har i utgangspunktet «krav» på tilskudd.

 

Les mer på www.kirkenes.no eller ta kontakt med daglig leder Kenneth Stålsett på kenneth@svu.as.

 

 

 

 


Næringsomstilling møter samfunnsomstilling
Næringsomstilling møter samfunnsomstilling

 

Støtteordninger


Flere utvalg på støtteordninger
De siste ordningene innen