(Du er ikke pålogget) 
 

Omstillingsmidler

Omstillingsmidler - Kvænangen kommune

 

Omstillingsstyret i Kvænangen disponerer årlig søkbare midler for næringsaktører i Kvænangen, i henhold gjeldende handlingsplan vedtatt av kommunestyret. Retningslinjene for forvaltningen baserer seg på regelverket til ordinære kommunale næringsfondsmidler, med en spissing mot omstillingsprogrammets satsningsområder ( jmf. forskrift for distrikts- og regionalpolitiske virkemidler. FOR-2018-05-23-747)  Midlene skal bidra til at omstillingsprogrammet når sine mål.

 

Målsetting og vedtatte satsingsområder

Omstillingsprogrammet skal i henhold til omstillingsplan, vedtatt av kommunestyret i Kvænangen den 06.03.2018 i sak 10/18, bidra til å skape og sikre 20 arbeidsplasser i Kvænangen i løpet av 3 år. I tillegg skal omstillingsarbeidet bidra til økt robusthet i næringslivet. Målsettingen for hele seksårsperioden, dersom omstillingsarbeidet forlenges etter 3 år, er 50 arbeidsplasser.

 

Innsatsområder (se strategiplan for utfyllende informasjon):

  • Opplevelsesnæringer
  • Tilrettelegging og entreprenørskapskultur
  • Utvikling og samarbeid i eksisterende næringsliv

 

Hvem kan søke

Bedrifter og etablerere som bidrar til at omstillingsprogrammet i Kvænangen når sine målsettinger.  Omstillingsprogrammet kan selv igangsette forstudier og forprosjekter.

 

Hva kan man søke på

  • Forstudier med inntil 75 % av totale godkjente prosjektkostnader, oppad begrenset til kr. 50.000 pr prosjekt.
  • Forprosjekter med inntil 50% av godkjente prosjektkostnader, oppad begrenset til kr. 200.000 pr prosjekt.
  • Etableringsstøtte med inntil 30% av godkjente kostnader, oppad begrenset til kr. 100.000 pr. prosjekt.
  • Kompetanseheving med inntil 75% av totale godkjente kostnader.

 

I særskilte tilfeller kan ovennevnte vilkår fravikes.

 Det kan ikke gis støtte til tiltak som er gjennomført/ igangsatt før søknad er sendt. Igangsatte prosjekter mellom søknadstidspunkt og eventuelt tilsagn skjer på søkers risiko. Støtten skal være utløsende for tiltaket.

 I hovedsak kan fondet ikke støtte investeringer, men støtter formål som kompetanseheving, produkt- og markedsutvikling, samarbeidsprosjekter, etablering av ny virksomhet og videreutvikling av eksisterende virksomhet. 

 

Hvordan søke

 Søknaden skal leveres i www.regionalforvaltning.no

  • Egne timer/ egeninnsats kan benyttes som egenandel. Budsjettert egeninnsats i form av timer kan ikke overstige omsøkt tilskudd. Timesats for egeninnsats for selskaper: 600 kr/t og for ansvarlige selskaper/ ENK 350 kr/t.
  • Mva-pliktige foretak budsjetterer med tall eks mva. Ikke-mva-pliktige foretak budsjetterer med tall inklusive mva.
  • Skatteattest, ikke eldre enn 6 måneder, vedlegges søknaden.

 

Utbetaling av tilskudd

  • Som hovedregel skjer utbetaling av tilskudd ved avsluttet prosjekt. I særlige tilfeller kan det foretas en delutbetaling mot dokumentasjon av påløpte kostnader inntil 75 %. Det anmodes om delutbetaling via  www.regionalforvaltning.no.
  • Sluttutbetaling skjer via www.regionalforvaltning.no, mot skriftlig sluttrapport og godkjent prosjektregnskap bekreftet av revisor (for revisjonspliktige selskap) eller regnskapsfører (for ikke-revisjonspliktige). For prosjektregnskap mindre enn kr. 50.000 godtas prosjektregnskap dokumentert med bilag.
  • Prosjektregnskapet skal være satt opp i tråd med kostnadsoverslaget. Egeninnsats skal dokumenteres med timeoversikt.
  • I tillegg plikter støttemottaker å fylle ut og levere ”prosjektlederrapport” til omstillingsprogrammet som en del av sluttrapporteringen.  
  • Tilsagnet faller bort dersom det ikke er søkt utbetalt innen ett år fra tilsagnsdato, dersom det ikke er søkt om utsettelse.

 

Tilskuddet er gitt i samsvar med EØS-reglene for  ”bagatellmessig støtte”, som forutsetter at det over en treårs-periode ikke er mottatt over 200.000 euro i offentlig støtte (bagatellstøtte).

 Ved eventuelle nye søknader om offentlig støtte innen de neste tre år (uansett støttekilder) har mottaker plikt til å opplyse om dette tilskuddet. 

 

Saksbehandling

  • Søknader til omstillingsfondet skal saksbehandles fortløpende av daglig leder.
  • Søknadsbeløp under kr. 30.000 behandles administrativt.
  • Avgjørelser utover administrasjonens fullmakt tas i vedtaksført styre; i møte, telefon eller pr epost.
  • Vedtak skal meddeles skriftlig til søker.

 

Forvaltningsloven, habilitet

Daglig leder avgjør selv om vedkommende er inhabil i saksforberedelse og beslutning av søknader (jfr. Forvaltningsloven).

 Omstillingsstyret avgjør selv om et styremedlem er inhabil i behandlingen av en sak. Er et styremedlem inhabil, fratrer vedkommende i behandlingen av saken og det protokolleres.

 

Taushetsplikt

Administrasjonen og medlemmer av omstillingsstyret har taushetsplikt om opplysninger i søknaden (i hht offentlighetsloven og forvaltningsloven).

 

Klage på enkeltvedtak

  • Enkeltvedtak skal begrunnes.
  • Enkeltvedtak kan påklages av en part eller annen med rettslig klageinteresse i saken til det forvaltningsorgan som er nærmest overordnet det organ som har fattet vedtaket (formannskapet). 
  • Klagefrist 3 uker fra det tidspunkt informasjon om vedtaket er kommet til mottaker.

 

Kontaktperson

Daglig leder Merete Jørstad

e-post: merete@fab1.no 

Telefon: 40840069

eller 

Styreleder Eirik Losnegaard Mevik

e-post: erik.mevik@kvanangen.kommune.no

Telefon: 41687796

 

 

Vedtatt i Omstillingsstyret, 04.05.2018.

 

Støtteordninger


Flere utvalg på støtteordninger
De siste ordningene innen