(Du er ikke pålogget) 
 

Tilskuddsordning for inkludering og redusert utenforskap (2023)

Tilskuddsordning for inkludering og redusert utenforskap (TIRU) 2023, Vestfold og Telemark fylkeskommune

Formålet med TIRU

TIRU skal fremme inkludering i arbeids- og samfunnsliv i Vestfold og Telemark. TIRU skal bidra positivt til å løse utfordringer i Vestfold og Telemark knyttet til en lavere andel sysselsatte, høyere andel uføre, flere personer som mottar passive stønader, samt noe lavere verdiskaping enn landet ellers. 

Ramme

Det er i 2023 satt av 1,5 mill. kroner i økonomisk ramme til TIRU.

Hvem kan søke

Søker må være en juridisk person registrert med organisasjonsnummer, enten

  • Frivillige organisasjoner
  • Bedrifter/virksomheter
    • Som bedrift/virksomhet anses enhver enhet, uavhengig av dens juridiske form, som utøver en økonomisk virksomhet, eksempelvis sosiale entreprenører
  • Kommuner og andre offentlige instanser

Hva kan det søkes om støtte til

Det kan søkes om midler til:

a) Prosjekter med mål om at flere unge og unge voksne fullfører utdanning eller kommer i ordinært arbeid.

b) Prosjekter med mål som bidrar til sysselsetting av personer med svak tilknytning til arbeidslivet, og dermed til arbeidsinkludering.

c) Prosjekter som på kort eller lengre sikt har som mål å inkludere og integrere personer med innvandrerbakgrunn i aktiviteter og samfunnsliv, slik at målgruppen på sikt styrker sine muligheter for arbeid og utdanning.

Fylkeskommunen søker prosjekt og tiltak som:

a) vil være et supplement til det offentlige tilbudet.

b) søker nye og innovative løsninger hvor brukermedvirkning og likeverd står sentralt.

c) vektlegger samarbeid med andre aktører.

d) ikke omfattes av andre ordninger.

Hva kan det ikke søkes om støtte til

a) Gjennomførte eller igangsatte prosjekter.

  • Flerårige prosjekter som tidligere har mottatt støtte etter tilskuddsordningen kan søke om midler også for 2023. Alle krav i tilskuddsordningen må møtes.

b) Lovpålagte oppgaver.

c) Støtte til ordinær drift av organisasjoner, e.l.

d) Prosjekt som direkte eller indirekte øker søkers egenkapital

e) Midler til utbytte eller avsetting i fond hos tilskuddsmottaker

Satser for støtte

Det kan søkes om tilskudd med inntil 70 % av budsjetterte prosjektkostnader. Minimum 30 % skal være andre finansieringskilder og/eller egenandel (egenfinansiering, egeninnsats)

a) Som for andre støtteordninger vurderes tildelinger opp mot statsstøtteregelverket og i relasjon til annen offentlig finansiering. Fylkeskommunale tildelinger kan ikke bidra til å overskride gjeldene støtteintensiteter for offentlig støtte. Se lenker til regelverk for offentligestøtteordninger på vtfk.no

Krav til søknad

a) Søknader skal være levert innen søknadsfrist.

b) Prosjekter det søkes om midler til, skal ikke være igangsatt før innlevert søknad.

c) Nye prosjekter kan kun være ettårige. Flerårige prosjekter som tidligere har mottatt støtte etter tilskuddsordningen kan søke om midler også for 2023. Alle krav i tilskuddsordningen må møtes.

d) Søknad skal leveres gjennom Regionalforvaltning.no innen søknadsfrist og være tilstrekkelig opplyst, dvs. inneholde alt som er nødvendig for saksbehandlingen. I tråd med punktene som skal fylles ut på regionalforvaltning.no skal søknaden beskrive:

o Mål og målgrupper for prosjektet

o Hvordan prosjektet konkret skal gjennomføres med beskrivelse av tiltak/aktiviteter

o Forventede resultater av prosjektet og hvordan disse skal måles

o Planlagt oppstartsdato og varighet

o Kostnadsplan

• Merk at i tilfeller hvor det benyttes internt ansatte til prosjektgjennomføringen i form av frikjøp eller omdisponering av ressurser skal det vises til at lønnsutgifter beregnes etter fylkeskommunens beregningsmodell for timepris (årslønn x 0,83 promille).

• Merk at i tilfeller hvor frivillig innsats utgjør noe av egenandelen, skal man oppgi antall timer og timepris. Timeprisen beregnes ut fra verdien av arbeidet som gjennomføres. Det skal dokumenteres hvordan verdien beregnes. Frivillig arbeid er arbeid hvor en ikke er i et ordinært arbeidsforhold, og ikke mottar ordinær lønn. Dersom en (eller flere) av prosjektets virksomheter er registrert i frivillighetsregisteret kan verdien av deres frivillige arbeid legges inn som del av finansieringen. Der frivillig innsats ikke kan organiseres gjennom virksomheter registrert i frivillighetsregisteret må det foreligge avtale om hva det frivillige arbeidet skal omfatte og omfanget på det. For at frivillig arbeid skal godkjennes som del av egeninnsats, kreves dokumentasjon på avtaler som sikrer de frivilliges rettigheter jf. arbeidsmiljø, opplæring, hms, o.l.

o Finansieringsplan

o Planer for erfaringsdeling

o Muligheter for eventuell videreføring

o Eventuelt samarbeid med andre aktører. Skriftlige samarbeidsavtaler bør da legges ved søknaden.

o Skatteattest og årsregnskap for 2022 skal legges ved søknaden (det gis ikke støtte til virksomheter i vansker).

e) Søknaden anses som offentlig dokument. Dersom søknaden inneholder informasjon som bør unntas offentlighet må dette legges i vedlegg og merkes. 

Søknad, frister, rapportering og utbetaling

a) Søknad skal leveres gjennom Regionalforvaltning.no innen søknadsfrist. Søknader levert til fristen og som er tilstrekkelig opplyst kvalifiserer til videre behandling.

b) Søknadsfrister i 2023 annonseres på fylkeskommunens hjemmesider, vtfk.no.

c) Søknad, rapportering og utbetaling følger forvaltningsregimet via vilkår for tilsagn.

Fylkeskommunen vil opplyse om at søkere ikke har krav på midler selv om kvalifikasjonskravene (minimumskravene) er oppfylt. Utlysning av midler innebærer konkurranse, noe som betyr at ikke alle nødvendigvis vil få midler. Enten fordi oppstilte kvalifikasjonskrav (minstekrav) vurderes til ikke å være oppfylt, eller fordi man under vurderingen av det enkelte prosjekts aktualitet og/eller avveiningen mellom prosjekter ikke finner grunn eller redusert grunn for å tildele midler (prioriteringer under forvaltningens frie skjønn).

For mer informasjon om søknadsprosess, saksbehandling og kontaktinformasjon, se vtfk.no

Kontaktinformasjon

Kjersti Isachsen

Rådgiver

Kompetanseutvikling og inkludering

Næring, innovasjon og kompetanse

Epost: kjersti.isachsen@vtfk.no

Mobil: 40 20 39 18

 

 

Støtteordninger


Flere utvalg på støtteordninger
De siste ordningene innen